عوامل موثر در قیمت کمپرسور
برند کمپرسور هوا
قیمت کمپرسور هوا در درجه اول به برند یا نام تجاری شرکت سازنده بستگی دارد. بسیاری از شرکت های صنعتی که مسئولیت خرید کمپرسور را بر عهده دارند برخی از برندهای بزرگ خارجی مانند اطلس، اینگرسول رند، و سولر را می شناسند. این شرکت ها به دلیل پیشتاز بودن در تولید و عرضه محصولات با کیفیت تر نسبت به سایر تولید کننده ها، قیمت های بیشتری را برای محصولات خود در نظر می گیرند.
کیفیت کمپرسور هوا
قیمت کمپرسور تحت تاثیر مهم ترین عامل یعنی کیفیت قرار می گیرد. اگرچه خرید کمپرسور هوا با کیفیت بالا، گزینه ای خوب و معقول است. و می توان برای مدت طولانی از آن استفاده کرد و از مشکلات خرابی و هزینه های ناشی از نگهداری و تعمیرات یا خرید مجدد دستگاه جلوگیری کرد.
اما قیمت گران آن برای برخی از شرکت های کوچک و متوسط غیر قابل قبول است. با این حال برخی از شرکت های بزرگ تولید کننده کمپرسور، دستگاه هایی را با کیفیت بالا و قیمت مناسب برای کاربرد های گوناگون تولید و عرضه می کنند.
بعضی از کمپرسورهای معمولی هنگام کار، گرمای کافی تولید می کنند که در نهایت برای جلوگیری از ایجاد گرمای بیش از حد نیاز به استراحت دارند. با این حال، کمپرسورهای با کیفیت می توانند بیشتر از بقیه کار کنند. بهترین های موجود در بازار دارای چرخه کاری، تا ۸۰ درصد هستند. به این معنی که می توانند تا ۸۰ درصد از زمان روشن بمانند و کار کنند و ۲۰ درصد دیگر را استراحت کنند. در طرف دیگر کمپرسور هوا با کیفیت پایین ممکن است فقط دارای چرخه کاری ۱۰ تا ۲۰ درصد باشد.
سیستم درایو کمپرسور
یکی دیگر از مواردی که در هزینه کمپرسور تاثیر می گذارد سیستم درایو است. آیا کمپرسور مستقیم است یا تسمه ای؟ به خاطر داشته باشید که واحدهای درایو مستقیم ممکن است ارزان تر باشند، اما کمپرسورهای درایو تسمه عموما عمر طولانی تری دارند و نگهداری آنها راحت تر است.
در یک سیستم درایو مستقیم، پمپ با همان سرعت میل لنگ می چرخد که سریعتر از حد لازم است. همچنین، درایوهای مستقیم مستعد آسیب بیشتر هستند. زیرا میل لنگ مستقیما به پمپ متصل می شود. بنابراین، اگر پمپ از کار بیفتد، احتمالا موتور نیز با آن خراب می شود یا برعکس.
مواد مورد استفاده در ساخت کمپرسور
هنگام خرید کمپرسور ممکن است با دو دستگاه مشابه برخورد کنید که قیمت های متفاوتی دارند. سازنده های کمپرسور در بیشتر مواقع دستگاه هایی با مشخصات مشابه و قدرت یکسان عرضه می کنند. اما قیمت آنها کاملا متفاوت است. این مربوط به مواد مورد استفاده در تولید کمپرسورهای هوا است. پس ساختار کلی کمپرسور را تجزیه و تحلیل کنید. آیا قطعات از فلز سنگین ساخته شده اند یا سپر و محافظ پلاستیکی وجود دارد؟ کمپرسورها معمولا از دو ماده زیر ساخته می شوند:
آلومینیوم: کمپرسور هوای آلومینیومی به دلیل چگالی کم، وزن کمی دارد. استحکام بالا، چکش خواری برتر، ماشینکاری آسان، مقاومت در برابر خوردگی و هدایت حرارتی و الکتریکی خوب از مهمترین خواص آلومینیوم است.
چدن: چدن دارای استحکام فشاری خوب است. اما مقاومت کششی یا انعطاف پذیری نسبتا ضعیفی دارد. به دلیل ناخالصی های موجود در چدن و ساختار کریستالی آن، اگرچه این ماده دربرابر فشار مقاوم است، اما هنگام کشش، ضعیف و بسیار شکننده است. بنابراین کمپرسورهای چدنی بادوام ترین در نظر گرفته می شوند و قیمت بیشتری دارند، در حالی که جایگزین های آلومینیومی در معرض سایش و پارگی بسیار بیشتری قرار دارند.
پارامتر های فنی کمپرسور
در برخی مواقع، قیمت کمپرسور با وجود استفاده از مواد مشابه و قدرت موتور اصلی یکسان، کاملا متفاوت است. این به دلیل پارامترهای فنی متفاوت در دستگاه های کمپرسور سازندگان مختلف است. عملکرد کمپرسورهای هوا در هر شرکت متفاوت است.
برخی از تولیدکنندگان می توانند به بهره وری انرژی سطح دوم برای کمپرسورهای هوا دست یابند. در حالی که برخی دیگر به بهره وری انرژی سطح اول دست می یابند. هر چه میزان صرفه جویی در مصرف انرژی بالاتر باشد، هزینه خرید آن نیز بسیار بیشتر از هزینه خرید کمپرسورهای هوای معمولی خواهد بود.
قابل حمل بودن کمپرسور هوا
کمپرسورهای ثابت دستگاه های بزرگی هستند که برای قرار دادن در مغازه یا گاراژ طراحی شده اند. این مدل ها دارای اسب بخار بالا با مخازن ذخیره سازی بزرگ هستند تا امکان استفاده طولانی تر از آن را فراهم کنند. آنها معمولا دارای طراحی عمودی هستند که میزان فضای کف مورد نیاز آنها را کاهش می دهد.
در مقابل کمپرسور هوای قابل حمل دارای طراحی نرم و فشرده است که آن را برای مصارف خانگی عالی می کند. همچنین فضای زیادی را اشغال نمی کند و برای کاربردهای مختلف بسیار مفید است.
کمپرسور قابل حمل دارای مخازن و دستگیره ها یا چرخ های کوچک تری هستند که به شما امکان می دهد به راحتی آنها را به مناطق مختلف کار حمل کنید. این دستگاه ها نسبت به مدلهای ثابت، جمع و جورتر هستند و قیمت بیشتری دارند.
تجهیزات و نصب
قیمت کمپرسور اسکرو بسته به اینکه به دنبال یک کمپرسور اسکرو چرخشی هستید یا یک کمپرسور پیستونی می تواند متفاوت باشد. نحوه خشک کردن و تصفیه هوا نیز می تواند بر قیمت دستگاه های کمپرسور تاثیر بگذارد. بنابراین هنگام خرید و انتخاب کمپرسورهای هوا، چندین نکته مهم وجود دارد. اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید انتخاب بین یک کمپرسور هوای رفت و برگشتی و یک کمپرسور هوای چرخشی است.
کمپرسورهای هوای رفت و برگشتی که به کمپرسورهای پیستونی نیز معروف هستند، ماشین های نسبتا ساده ای هستند که از یک پیستون برای فشرده سازی هوا استفاده می کنند. سپس هوای فشرده در یک مخزن ذخیره می شود. مدل های رفت و برگشتی معمولا ارزان تر هستند و برای استفاده متناوب (مانند ابزارهای دستی در حال اجرا) طراحی شده اند. به این معنی که باید برای هر مدت زمانی که کار میکنند، استراحت کنند.
دستگاه های کمپرسور هوای چرخشی، ماشین های پیچیده تری هستند که از دو پیچ دوار برای ایجاد فشار استفاده می کنند. اگرچه به طور متوسط گران تر از یک ماشین رفت و برگشتی است، اما یک ماشین دوار می تواند ساعت ها کار کند و برای کارهایی که نیاز به کار مداوم دارند، مناسب است.
ظرفیت و فشار کمپرسور هوا
فشار و ظرفیت کمپرسور نیز یکی از دو عامل مهمی هستند که بر قیمت کمپرسورهای هوا تاثیر می گذارند و هنگام خرید کمپرسور باید در نظر گرفته شوند. ظرفیت کمپرسور را می توان به عنوان مقدار هوایی که دستگاه قادر به پمپاژ آن است، تعریف کرد. یک راه آسان برای تمایز بین ظرفیت و فشار کمپرسور این است که ظرفیت «مقدار» را نشان میدهد در حالی که دومی «قدرت» را اندازه میگیرد.
در حالی که کمپرسورهای کوچک و بزرگ می توانند قابلیت فشار یکسانی داشته باشند، اما مدل بزرگتر ظرفیت بیشتری برای تولید هوای فشرده بیشتر دارد. ظرفیت بر حسب فوت مکعب در دقیقه (CFM) بیان می شود. بنابراین هرچه ظرفیت کمپرسور هوا بیشتر باشد قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. قدرت دستگاه نیز براساس رتبه بندی اسب بخار بیان می شود. هرچه توان اسب بخار کمپرسور بیشتر باشد هزینه و قیمت خرید آن نیز افزایش می یابد.
کمپرسور تک مرحله ای و دو مرحله ای
کمپرسورهای تک مرحله ای معمولا قیمت کمتری دارند، سبک تر هستند و مدل های الکتریکی آن، آمپر کمتری مصرف می کنند. در مقابل کمپرسورهای هوای دو مرحله ای کارآمدتر هستند، خنک تر کار می کنند و CFM بیشتری نسبت به همتایان تک مرحله ای خود ارائه می دهند. هزینه کمپرسور هوای دو مرحله ای بر اساس قدرت آن بسیار متفاوت است. کمپرسورهای دو مرحله ای که برای مصارف مسکونی طراحی شده اند را می توان با قیمت کمتری نسبت به انواع صنعتی تهیه کرد. به طور کلی کمپرسورهای هوای دو مرحله ای گرانتر از کمپرسورهای هوای تک مرحله ای هستند.
کمپرسور بدون روغن و مبتنی بر روغن
کمپرسور هوای بدون روغن ارزان تر از کمپرسور هوای مبتنی بر روغن است. زیرا قدرت کمتری دارد. کمپرسورهای صنعتی بدون روغن نیز نسبت به انواع خانگی گران تر هستند. همچنین فناوری اضافی مورد نیاز برای جلوگیری از فرار نفت، قیمت را افزایش می دهد. در مقابل کمپرسورهای هوای روغنی گرانتر از بدون روغن هستند، زیرا قویتر عمل می کنند.
نتیجه گیری
اگر می خواهید مقرون به صرفه ترین راه حل را پیدا کنید، باید تمام عوامل تاثیر گذار بر قیمت کمپرسور را در نظر داشته باشید. علاوه بر هزینه های اولیه برای خرید دستگاه کمپرسور، هزینه های نصب شبکه هوای فشرده، ساخت اتاق کمپرسور و هزینه های اجزای تصفیه هوا (خشک کن، فیلتر، جداکننده روغن و آب) نیز وجود دارد.
قیمت یک کمپرسور در درجه اول به قدرت و عملکرد دستگاه بستگی دارد. یک کمپرسور ساده کارگاهی که فقط گاهی برای باد کردن لاستیک ها استفاده می شود را نمی توان با یک کمپرسور صنعتی مقایسه کرد که هوای فشرده خشک و بدون روغن را برای بیش از ۸۰۰۰ ساعت کار در سال به طور مطمئن تامین می کند.
کمپرسور هوایی که در ابتدا ارزان به نظر می رسد می تواند در پایان گران تمام شود. بنابراین توجه به عوامل زیر نقش مهمی در قیمت خرید کمپرسور و بعد از آن در کارکرد دستگاه دارد:
- فناوری: کمپرسورهای پیستونی، سرعتی، پیچی یا توربو
- تجهیزات کمپرسور: مدل های کامل دارای ماژول های تصفیه هوا هستند.
- درجه نوآوری: کنترل سرعت
- موتورهای کنترلی با راندمان بالا ( IE4، IE5)
- قابلیت اطمینان و زمان اجرای بیشتر
- ساخت و ساز سازگار با تعمیر و نگهداری.